Ρινοπλαστική & Λειτουργική Ρινοπλαστική

 

Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που σκοπός της είναι να αλλάξει το σχήμα της μύτης, να διορθώσει τις ατέλειες και να προσδώσει την επιθυμητή ισορροπία στο πρόσωπο.

Μια μη αισθητικά αποδεκτή μύτη μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς και γενετικούς παράγοντες ή να έχει προκύψει από τραυματισμούς, ασθένειες ή και αποτυχημένες προηγούμενες επεμβάσεις.

Η μύτη λόγω της θέσης της στο κέντρο του προσώπου επηρεάζει άμεσα τις αναλογίες του, τη συμμετρία και την αρμονία του.

Είναι γεγονός ότι μια κομψή μύτη αναδεικνύει την ομορφιά όλου του προσώπου, ενώ αντιθέτως κάθε δυσμορφία της επηρεάζει αρνητικά τις αισθητικές αναλογίες του.

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση και το αισθητικό κομμάτι, η ρινοπλαστική αποκαθιστά ταυτόχρονα με τις αισθητικές δυσμορφίες της εξωτερικής μύτης, τις ανατομικές ανωμαλίες στο εσωτερικό της.

Η επέμβαση αυτή ονομάζεται Λειτουργική Ρινοπλαστική και αντιμετωπίζει συγχρόνως, τα προβλήματα λειτουργίας της ρινός, αποκαθιστώντας τη σωστή αναπνοή.

Είναι η απόλυτη λύση σε προβλήματα που έχουν ως αίτιο την κακή αναπνοή, όπως πονοκέφαλο, ιγμορίτιδες, υπνική άπνοια, ροχαλητό και άλλα προβλήματα που δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα του πάσχοντος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της ρινός αποτελεί ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη ρινοπλαστική ως μια από τις πιο συχνές και δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις σε όλον τον κόσμο.

Χρονολογικά θεωρείται ως η αρχαιότερη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Ο σκοπός του πλαστικού χειρουργού είναι να διαμορφώσει τη μύτη έτσι όπως ταιριάζει στο συγκεκριμένο και μοναδικό πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που επιζητεί τη ρινοπλαστική.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να επιφέρει ένα ελκυστικό σχήμα μύτης που να ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τις αισθητικές αναλογίες και τη μοναδικότητα του προσώπου του κάθε ανθρώπου.

Έτσι λοιπόν κάθε ρινοπλαστική που εκτελείται από τον πλαστικό χειρουργό, διαφέρει από άτομο σε άτομο, διότι καμία μύτη δεν είναι ακριβώς ίδια με μία άλλη.

Στην ρινοπλαστική, η εξατομικευμένη προσέγγιση στο πρόβλημα του κάθε ανθρώπου, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο.

Η ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει τα παρακάτω προβλήματα:

  • Το μέγεθος της μύτης ( αναμόρφωση ).

  • Το μέγεθος των ρουθουνιών.

  • Το σχήμα του ακρορρινίου ( λέπτυνση της άκρης ).

  • Τη γαμψή μύτη.

  • Τη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος.

  • Τις υπερτροφικές κόγχες.

  • Τα προβλήματα που μπορεί να προέρχονται από τραυματισμούς ή να είναι εκ γενετής.

Με την διόρθωση του σχήματος της μύτης αλλάζει ριζικά η όψη του προσώπου και ομορφαίνει διότι επανέρχεται η αρμονία στα τριτημόρια του προσώπου.

Το πρόσωπο γίνεται πιο όμορφο και εκφραστικό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει ο ασθενής μια ψυχολογική αρμονία και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του.

Το κατώτατο όριο ηλικίας για την ρινοπλαστική είναι η ηλικία των 16-17 ετών.

Πριν την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός θα αναλύσει λεπτομερώς την διαδικασία της επέμβασης καθώς και την προσδοκώμενη μορφή της μύτης μετεγχειρητικά.

Η ρινοπλαστική θεωρείται δικαίως ως “η επέμβαση του χιλιοστού” , αφού απαιτεί ακρίβεια κατά την διαμόρφωση των χόνδρων και των οστών της μύτης.

Η επέμβαση γίνεται από τον πλαστικό χειρουργό και διαρκεί κατά μέσο όρο μία με μιάμιση ώρα αναλόγως το μέγεθος του προβλήματος του υποψηφίου.

Εκτελείται υπό γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη και συνήθως προϋποθέτει ένα βράδυ παραμονής στην κλινική.

Συνήθως απαιτείται περίπου 1 εβδομάδα για να μπορέσει κάποιος μετά την επέμβαση να επιστρέψει στην εργασία του.

Οι εντυπωσιακές σύγχρονες τεχνικές καθιστούν την ρινοπλαστική πολύ προσιτή για όλους τους ασθενείς, αφού δεν χρειάζεται μακροχρόνια νοσηλεία και έχει χαμηλό κόστος.

Η ρινοπλαστική διακρίνεται σε:

  • κλειστή ρινοπλαστική,

  • ανοιχτή ρινοπλαστική.

 ​

> Η κλειστή ή απλή ρινοπλαστική αντιμετωπίζει απλές καταστάσεις διόρθωσης του ύβου (καμπούρα) και του ακρορρινίου.

>  Η ανοικτή ρινοπλαστική χρησιμοποιείται συχνά σε δύσκολες, υπερμεγέθεις μύτες ή σε επανεπεμβάσεις στην περιοχή.

Περιλαμβάνει μία εξωτερική τομή στο δέρμα της μύτης στην περιοχή μεταξύ του άνω χείλους του στόματος και της κορυφής της μύτης η οποία είναι ελάχιστα ορατή μετά την συρραφή της.

Επίσης σε ότι αφορά τα μεγάλα ρουθούνια (αφορά περισσότερο τους άνδρες), στην περίπτωση αυτή μπορούν να σμικρυνθούν σε αισθητικά αποδεκτά όρια με τη χρήση πολύ μικρών τομών στα πλάγια των ρουθουνιών.

 ​

Μετά την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί μέσα στην μύτη ένα μαλακό επίδεσμο για να διατηρήσει την δομή και τον οποίο τον αφαιρεί μετά από 24 ώρες.

Για πολύ σύντομο διάστημα ίσως υπάρξει αίσθημα φουσκώματος τοπικά ή ήπιου πονοκεφάλου.

Κατά την αποθεραπεία, στην περίπτωση που στην διάρκεια της επέμβασης έχουν γίνει οστεοτομίες, τότε θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο και μελανιές στην περιοχή των κάτω βλεφάρων για μερικές ημέρες οι οποίες σταδιακά υποχωρούν και εξαφανίζονται εντός της εβδομάδας.

Στην Medical Excess απευθυνόμαστε και αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά τον κάθε ασθενή μας που χρειάζεται ρινοπλαστική επέμβαση.

​Εκτιμούμε τις ιδιαιτερότητες του, το πρόβλημά του, την αισθητική του άποψη και με ιδιαίτερη φροντίδα και ασφάλεια υλοποιούμε το πιο ακριβές, λειτουργικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Βασικός μας στόχος να σας χαρίζουμε το χαμόγελο της ικανοποίησης σας και την λάμψη στο πρόσωπό σας !