Ανόρθωση Λαιμού

Ο λαιμός αποτελεί ένα πολύ όμορφο ανατομικό σημείο του σώματος που φαίνεται μόνιμα και τραβάει το βλέμμα.”

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι τα σημεία που αποκαλύπτουν αμέσως την ηλικία μας και αυτό οφείλεται στη  χαλάρωση του δέρματος και στο σχηματισμό έντονων πτυχών, με την πάροδο των χρόνων.

Έτσι λοιπόν, από τα πρώτα σημεία στα οποία το πέρασμα του χρόνου κάνει αισθητή την παρουσία του, είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ.

Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε ένα σχετικά νεανικό πρόσωπο με έναν γερασμένο λαιμό, χαλώντας όλη την εικόνα της γυναίκας ή του άνδρα.

Αυτή η χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό, μπορεί να περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αισθητικών δυσμορφιών, όπως τον σχηματισμό κάθετων πτυχώσεων στην περιοχή και την περίσσεια του λίπους.

Η περίσσεια του δέρματος – λίπους και οι ζάρες στην περιοχή του λαιμού, επηρεάζουν τόσο την γενική εικόνα του ατόμου, όσο και την αυτοεκτίμηση του, ειδικά αν ο λαιμός έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια χαλάρωσης πρόωρα, ακόμη και πριν καν εμφανιστεί χαλάρωση στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Σε όλα αυτά τα σύνθετα προβλήματα, έρχεται να δώσει λύση ο πλαστικός χειρουργός με την ανόρθωση λαιμού, που αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις που αφαιρούν όλα τα σημάδια της γήρανσης.

Με την ανόρθωση του λαιμού ή αλλιώς Neck Lift, λύνεται το πρόβλημα του περίσσιου δέρματος στο λαιμό, αφαιρούνται οι συλλογές λίπους και αναδεικνύονται οι ανανεωμένες όμορφες γραμμές του λαιμού.

Με το Neck Lift, η γυναίκα ή ο άνδρας, φαίνεται πιο αναζωογονημένος, ξεκούραστος αλλά και νεότερος κατά 10-15 χρόνια.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ανδρών και γυναικών, η χειρουργική ανόρθωση του λαιμού, αποτελεί την πρώτη αντιμετώπιση των σημαδιών του γήρατος και κατά δεύτερο χρόνο ακολουθείται η ανόρθωση του προσώπου με Face Lift.

Ιδιαίτερα σε νεώτερης ηλικίας γυναίκες, η ανόρθωση του λαιμού αντιμετωπίζει άριστα τα πρώιμα συμπτώματα της χαλάρωσης και επιφέρει κορυφαία αισθητικά αποτελέσματα που τις ενθουσιάζουν.

Στην Medical  Excess, με τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, ο πλαστικός χειρουργός κος Ισίδωρος Πανταζής, διορθώνει κάθε αισθητική δυσμορφία στην περιοχή και επαναφέρει την επιφανειακή στοιβάδα των μυών του λαιμού, στη θέση που υφίστανται σε νεανική ηλικία με θεαματικά αποτελέσματα.

Η επέμβαση ανόρθωσης λαιμού γίνεται με γενική αναισθησία αλλά και μέθη, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ενώ ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα σε διάστημα από 7 έως 15 ημέρες.

Συνήθως κατά την επέμβαση ανόρθωσης λαιμού, μικρές τομές  γίνονται πίσω από τα αφτιά και φτάνουν μέχρι το τριχωτό της κεφαλής ενώ αρκετές φορές, μικρές οι τομές γίνονται κατά μήκος της φυσικής γραμμής που είναι μπροστά στον λοβό του αφτιού.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνει και μια μικροσκοπική τομή κάτω από το πηγούνι.

Η ανόρθωση του λαιμού μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστκήρυτιδεκτομή (face lifting) και ανόρθωση φρυδιών.

Πάντως η επέμβαση της ανόρθωσης λαιμού (neck lift) αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και άντρες,  οι οποίοι, είτε είναι υποψήφιοι για μια επέμβαση Face Lift που θα συμπεριλαμβάνει και το λαιμό είτε είναι υποψήφιοι μόνο για τη διόρθωση του λαιμού.

Γενικά το neck lift και το face lift είναι δύο πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που συσφίγγουν το χαλαρό δέρμα και μειώνουν σημαντικά την ρυτίδωση.

Και οι δύο επεμβάσεις, δρουν ενάντια στον χρόνο γυρίζοντας τους δείκτες του ρολογιού έτη προς τα πίσω.

Στην Medical Excess, o πλαστικός χειρουργός κος Ισίδωρος Πανταζής είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε  μαζί του τα πλεονεκτήματα της επέμβασης ανόρθωσης λαιμού,

το αισθητικό αποτέλεσμα που θα φέρει στην εμφάνισή σας και το προνομιακό κόστος στο οποίο διατίθεται.