Αυξητική Στήθους

Το στήθος, αποτελεί το θηλυκότερο σημείο του γυναικείου σώματος.

Παίζει ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στο σεξ απίλ της γυναίκας.

Ανά τους αιώνες, το γυναικείο στήθος, υπήρξε ιερό σύμβολο σε πολλούς πολιτισμούς, προβάλλοντας την γονιμότητα και την μητρότητα ως αρχέγονες και υπέρτατες αξίες.

Στην σημερινή γυναίκα το στήθος συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία της.

Πολλές φορές ένα μικρό στήθος επηρεάζει τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, με αρνητικά αποτελέσματα στην αυτοπεποίθηση της.

Την λύση στην βελτίωση και αποκατάσταση των ανατομικών προβλημάτων του στήθους και κατ΄ επέκταση, όλων των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν στην γυναικεία ψυχολογία, ήρθε να δώσει η Πλαστική Χειρουργική με την αυξητική μαστών.

Η αυξητική μαστών εμφανίστηκε την δεκαετία του ’60 και στις μέρες μας, έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που δίνει σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η αυξητική μαστών, είναι η 2η συνηθέστερη αισθητική επανορθωτική  επέμβαση παγκοσμίως.

Η αυξητική μαστών, προσφέρει σε κάθε γυναίκα το στήθος που ονειρεύεται.

Εκπληρώνει την ανάγκη κάθε γυναίκας για σφριγηλό, στητό και με όγκο στήθος, που είναι αναπόσπαστο μέρος της θηλυκότητας της και της σεξουαλικής της συμπεριφοράς.

Με την αυξητική μαστών, επιτυγχάνεται η αισθητική αποκατάσταση:

 • Της απλασίας των μαστών,

 • Της υποπλασίας ή ασυμμετρίας των μαστών,

 • Της επανόρθωσης του όγκου των μαστών μετά από απώλεια σωματικού βάρους, εγκυμοσύνης ή αφαίρεση τμήματος τους.

Ο συνηθέστερος λόγος για αυξητική μαστών, είναι η υποπλασία του μαστού ή αλλιώς ο μικρός μαστός, καθώς και η χαλάρωση της περιοχής μετά από μια εγκυμοσύνη.

Ηλικιακά αφορά συνήθως γυναίκες μεταξύ 18 έως 55 ετών.

Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, μπορεί να γίνει και σε γυναίκες άνω των 55 ετών.

Η στενή συνεργασία και η συζήτηση μεταξύ της ενδιαφερόμενης και του πλαστικού χειρουργού, καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα του σχήματος και της φόρμας που θα αποκτήσει το στήθος μετά την επέμβαση.

Σίγουρα η επιθυμία της ενδιαφερόμενης παίζει πρωτεύοντα ρόλο, όμως ο πλαστικός χειρουργός σύμφωνα με την ιατρική προσέγγιση και τις μετρήσεις που θα κάνει στους μαστούς, θα συμβουλέψει κατάλληλα την ενδιαφερόμενη, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σαν επέμβαση, η αυξητική στήθους θεωρείται από τις πιο ασφαλείς στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής και επιτυγχάνεται με την χειρουργική τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης μέσα στους μαστούς.

Στα τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενό τους είναι σε μορφή τζελ “cohesive gel”,  που τα καθιστά απόλυτα ασφαλή και με εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Τα ενθέματα σιλικόνης διακρίνονται ανάλογα με:

 • το σχήμα τους:

  • σε στρογγυλά χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού προφίλ,

  • σε σχήμα σταγόνας μεσαίου και υψηλού προφίλ

 • την επιφάνειά τους:

  • λεία,

  • ανάγλυφη

Όλα τα ενθέματα που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός Dr. Ισίδωρος Πανταζής,  είναι, αναγνωρισμένα από το FDA και έχουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Τα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης έχει διαπιστωθεί πως είναι τόσο ασφαλή, που ακόμη και στην περίπτωση πιθανής ρήξης του ενθέματος  (γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο), η σιλικόνη δεν φεύγει, αφού είναι σε μορφή τζελ.

Ο τύπος των ενθεμάτων σιλικόνης επιλέγεται από τον πλαστικό χειρουργό ανάλογα με τις  ιατρικές ιδιαιτερότητες  κάθε επέμβασης και με βασικό γνώμονα το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα για την γυναίκα.

Το σημείο όπου θα τοποθετηθούν τα ενθέματα θα το επιλέξει ο πλαστικός χειρούργος, σε συνάρτηση με το μέγεθος των ενθεμάτων αλλά και την ανατομία του στήθους, της κάθε γυναίκας.

Ανάλογα λοιπόν με το σημείο, η τομή γίνεται είτε:

 • κάτω από το μαστό (υπομάστιος τομή 3-4 εκατοστών),

 • είτε στα όρια της διαμέτρου της θηλής (περιθηλέα τομή 2-3 εκατοστών)

Και στις δύο περιπτώσεις, μετά την επούλωση, η τομή δεν διακρίνεται σχεδόν καθόλου.

Εντός των μαστών, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει να τοποθετήσει τα ενθέματα, αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περίπτωσης με:

 • Τοποθέτηση κάτω από τον μαζικό αδένα του μαστού ( Subglandular )

 • Τοποθέτηση κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός ( υποπεριτονιακή τοποθέτηση, Subfacial )

 • Τοποθέτηση  κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ ( Submuscular )

 • Συνδυασμό των παραπάνω θέσεων ( Dual plane )

Η αυξητική μαστών ως επέμβαση είναι εξαιρετικά λεπτή και έχει διάρκεια περίπου 1,5 με 2 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία .

Η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί έναν ελαφρύ πόνο κατά τις πρώτες 48 ώρες, όμως ελέγχεται εύκολα με παυσίπονα και σταδιακά υποχωρεί.

Η γυναίκα μπορεί να  φύγει από την κλινική το ίδιο βράδυ ή το επόμενο πρωί, ενώ μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες σε  4-5 μέρες.

Η άσκηση και η έντονη δραστηριότητα δεν επιτρέπονται για 3 εβδομάδες.

Παρότι το αποτέλεσμα μετά από την επέμβαση είναι άμεσα ορατό, εντούτοις χρειάζονται από 3 έως 10 εβδομάδες μέχρι το στήθος να αποκτήσει φυσική μορφή.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται μέχρι και έξι μήνες μετά την επέμβαση.

Σε μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, τα ενθέματα δεν επηρεάζουν αρνητικά το στήθος. Τουναντίον τα ενθέματα λειτουργούν ως εσωτερικό στήριγμα των μαστών με θετικά αποτελέσματα ως προς τις μεταβολές τους.

Τα ενθέματα δεν επηρεάζουν το θηλασμό, αφού δεν διακόπτουν την πορεία των γαλακτοφόρων αδένων.

Η αυξητική μαστών είναι δικαίως η αισθητική επέμβαση με τα πιο θετικά αποτελέσματα στην γυναικεία ψυχολογία.

Αποδεδειγμένα οι γυναίκες που πραγματοποιούν αναδιαμόρφωση της αισθητικής του στήθους τους, αισθάνονται μία βαθιά πλήρωση της θηλυκής τους ψυχοσύνθεσης με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η χαμένη αυτοπεποίθηση τους.

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Ισίδωρος Πανταζής, στα πλαίσια μιας γενικής αισθητικής βελτίωσης, μαζί με την αυξητική μαστών, συνδυάζει την κοιλιοπλαστική, την λιποαναρρόφηση και το mommy makeover.

Πλαστική στήθους - επέμβαση
Ανόρθωση στήθους - Κηφησιά