Κοιλιοπλαστική

Η περιοχή της κοιλιάς αποτελεί μεγάλο αισθητικό πρόβλημα σε γυναίκες και άνδρες.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες που έχουν γεννήσει, το πρόβλημα της κοιλιακής τους χαλάρωσης το θεωρούν αρκετά σημαντικό.

Εντούτοις η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς αποτελεί μία πολύ συχνή δυσμορφία που εμφανίζεται συνήθως μετά από πολλαπλές εγκυμοσύνες, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, από την έλλειψη άσκησης, αλλά και λόγω ηλικίας.

Πολλές φορές η περίσσεια του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς  είναι τόσο μεγάλη, που αναδιπλώνεται προς τα κάτω σκεπάζοντας την ηβική περιοχή και τα γεννητικά όργανα.

Την μόνιμη λύση και την εξαιρετική αποκατάσταση στο πρόβλημα αυτής της χαλάρωσης, δίνει σήμερα η πλαστική χειρουργική με τη μέθοδο της  κοιλιοπλαστικής.

Η κοιλιοπλαστική είναι η κατεξοχήν επέμβαση που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες με σκοπό να διορθώσει οποιοδήποτε αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς.

Η κοιλιοπλαστική  διενεργείται από τον πλαστικό χειρουργό ο οποίος ανάλογα με τον βαθμό του προβλήματος που καλείται να διορθώσει, μπορεί να επιλέξει διάφορες παραλλαγές της επέμβασης, όπως την κλασική κοιλιοπλαστική, τη mini κοιλιοπλαστική, την ανάστροφη κοιλιοπλαστική, κ.α.

Κατά τη διαδικασία, επιτυγχάνεται η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και του λιπώδους ιστού από το μέσο και το κάτω τριτημόριο της κοιλιάς, καθώς επίσης και το τέντωμα των μυών του κοιλιακού τοιχώματος.

Οι χειρουργικές τομές που γίνονται στην περιοχή, καλύπτονται πλήρως από το εσώρουχο ή το μπικίνι και σταδιακά βελτιώνονται. 

Η επεμβατική μέθοδος της κοιλιοπλαστικής δίνει εξαιρετικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού η κοιλιά γίνεται σχεδόν επίπεδη και η μέση στενότερη.

Η κοιλιοπλαστική είναι μία ασφαλής επέμβαση και συνήθως απαιτούνται μία έως δύο ημέρες νοσηλείας, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ημέρες, χωρίς επιπλοκές.

Οι σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές της κοιλιοπλαστικής εξασφαλίζουν μια εντυπωσιακή αλλαγή στην σιλουέτα της γυναίκας και του άνδρα, με μόνιμα αποτελέσματα.