Ανόρθωση στήθους

Tο στήθος αποτελεί ένα όργανο πολύ σημαντικό στην εγκυμοσύνη και την γαλουχία, καθώς και ένα σημείο του σώματος το οποίο κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Με την πάροδο των ετών, το γυναικείο στήθος χάνει το αρχικό του σφρίγος και καθίσταται πτωτικό ή «άδειο», κυρίως λόγω της βαρύτητας, του τοκετού, και της γαλουχίας. Η ανόρθωση στήθους διορθώνει οριστικά την πτώση μαστού μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

  • Άμεση ανόρθωση του πτωτικού στήθους.
  • Επαναδιαμόρφωση του σχήματος των μαστών.
  • Επαναφορά της σφριγγηλότητας.
  • Μόνιμο αποτέλεσμα.

 

Η ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στην ανόρθωση στήθους μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες επεμβατικές τεχνικές.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περίπτωσης, ο χειρουργός θα αποφασίσει αντικειμενικά ποια τεχνική πρέπει να εφαρμοστεί, προκειμένου να επιτευχθεί με απόλυτη ασφάλεια το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές, όπου αυτό είναι εφικτό, προτιμάται η τεχνική της κάθετης μαστοπλαστικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, λόγω του ότι οι τομές είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με τις άλλες τεχνικές.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν το πτωτικό στήθος είναι και «άδειο», είναι αναγκαία η τοποθέτηση εμφυτεύματος σιλικόνης, για να βελτιωθεί το περίγραμμα του στήθους ή για να αυξηθεί το μέγεθός του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η επέμβαση ανόρθωσης στήθους και η προσθήκη εμφυτεύματος εφαρμόζονται ταυτόχρονα, σε κάποιες άλλες ενδείκνυται να γίνονται ξεχωριστά. Αυτό συμβαίνει όταν κριθεί από το χειρουργό, ότι το δερματικό περίβλημα δεν μπορεί να κρατήσει επαρκώς το βάρος ενός εμφυτεύματος.

Η διαδικασία της ανόρθωσης στήθους διαρκεί 1,5 -2,5 ώρες. Μετά το πέρας της επέμβασης, το στήθος έχει αναμορφωθεί σε ότι αφορά τη θέση του (πιο εμφανή και υψηλή), το σχήμα του, τον όγκο του, καθώς και τη σφριγηλότητά του.