Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

 

Η αναίμακτη Ρινοπλαστική είναι ένα από τα trend στις μη επεμβατικές θεραπείες στην αισθητική πλαστική χειρουργική.

Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να δώσει λύση αν υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή, σκολιωτικό διάφραγμα, επίσης δεν μπορούμε να μειώσουμε τις διαστάσεις της μύτης, μπορούμε όμως να τροποποιήσουμε το σχήμα της.

Οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως τη ράχη της μύτης και το ύψος της κορυφής. Μπορούμε δηλαδή να εξομαλύνουμε μικρές ατέλειες της ράχης, όπως μια μικρή καμπούρα, να γεμίσουμε τη ρίζα της μύτης ή να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες στα πλάγια της μύτης.

 

Γιατί να επιλέξω την μη επεμβατική ρινοπλαστική?

 

Στις περιπτώσεις που υπάρχει η επιλογή αποφυγής χειρουργείου, η μη επεμβατική ρινοπλαστική προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα στον ασθενή. Η τεχνική είναι εγκεκριμένη από τον FDA, είναι ασφαλής μέθοδος, ανώδυνη και αποτελεσματική. Αποτελεί μια ταχύτερη και αναστρέψιμη μέθοδο,  ενώ είναι σημαντικά οικονομικότερη από την κλασική.

 

Η τεχνική περιλαμβάνει την υποδόρια ενέσιμη έγχυση κατάλληλων μικρο ποσοτήτων υαλουρονικού οξέος ακριβώς στην περιοχή της μύτης που εμφανίζει το πρόβλημα.

Η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα (περίπου 15’) και διενεργείται στο ιατρείο, ενώ αποτελεί ανώδυνη τεχνική, καθώς γίνεται υπό τοπική αναισθησία ή με χρήση αναισθητικής κρέμας στο σημείο.

 

TIP TO KEEP: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η τεχνική αυτή να αντικαταστήσει την κλασσική ρινοπλαστική, της οποίας τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

ρινοπλαστική - διόρθωση μύτης