Ρυτιδοπλαστική / Facelift

 

Το Facelift  ή  Ρυτιδεκτομή ή Ρυτιδοπλαστική, είναι η κατεξοχήν επέμβαση που σταματά τον χρόνο και επιστρέφει την νεότητα στο πρόσωπό σας !

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιούν στους πλαστικούς χειρουργούς τους, την επέμβαση του Facelift.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα που προσέχουν και φροντίζουν τον εαυτό τους, επιλέγουν το facelift μέσα στα πλαίσια της διατήρησης της καλής τους φυσικής κατάστασης και ευεξίας.

Τα άτομα αυτά διακατέχονται από υψηλή αυτοεκτίμηση και επιθυμούν να φαίνονται και να αισθάνονται νέα και δραστήρια.

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν την υγεία τους και προσπαθούν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους.

Σχεδόν πάντα, η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης αντανακλάται στην εσωτερική ενέργεια του ανθρώπου και τον βοηθά να νιώθει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Το face lift εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε ηλικία εάν θεωρείται ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό, το οποίο επηρεάζει την εικόνα μας.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τυποποιημένη ηλικία για το πότε κάποιος θα πρέπει να υποβληθεί σε τροποποιημένο facelift.

Η επιστημονική απάντηση είναι ότι το facelift, πρέπει να γίνεται όταν χρειάζεται και όχι ως πρόληψη.

Δηλαδή όταν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι γι΄αυτό, όπως όταν υπάρχουν στο πρόσωπο, ατέλειες και προβλήματα τα οποία χρειάζονται την επέμβαση αυτή, προκειμένου να διορθωθούν.

Στο facelift ο πλαστικός χειρουργός πρέπει πάντα να φροντίζει ως προς το πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Κατά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός, ελαχιστοποιεί τα σημάδια της γήρανσης με την επανατοποθέτηση των μυών, του δέρματος και του λίπους στο πρόσωπο και διορθώνει τη χαλάρωση τεντώνοντας τους ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου, χωρίς να αρκείται μόνο στην αφαίρεση του χαλαρού δέρματος.

Το facelift προσώπου αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και τη πτώση του δέρματος του μέσου προσώπου, δηλαδή επιδιορθώνει τις όποιες βλάβες που έχει επιφέρει η γήρανση στο πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει τα προβλήματα στις περιοχές:

  • γύρω από την περιοχή των ματιών

  • του κροτάφου

  • των φρυδιών

  • των ζυγωματικών

  • των παρειών

  • κάτω από το σαγόνι

Το facelift μπορεί να γίνει μόνο του ή να συνδυαστεί με άλλες τεχνικές, όπως τη βλεφαροπλαστική για να επανορθώσουμε την χαλάρωση των βλεφάρων, το neck lift για την περιοχή του λαιμού και την ρινοπλαστική.

Στην ιατρική αισθητική γενικότερα ισχύει το ότι όσο πιο νωρίς παρέμβει κανείς για να ανακόψει την εξέλιξη του γήρατος, τόσο πιο φυσικά είναι και τα αποτελέσματα.

Το σημαντικότερο είναι να εντοπιστούν από τον πλαστικό χειρουργό επ΄ ακριβώς όλα τα προβλήματα που υπάρχουν προς επανόρθωση στο πρόσωπο, ώστε για καταρτιστεί το απαραίτητο πλάνο και οι λεπτομέρειές, που θα ακολουθηθούν.

Το facelift σαν επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες.

Οι τομές γίνονται γύρω από το αυτί σε θέση που δεν φαίνονται και επεκτείνονται προς τα πάνω και προς τα πίσω μέσα στα μαλλιά.

Κατά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός τεντώνει το δέρμα του προσώπου μέσω των τομών αυτών, αφού πρώτα συσφίξει αφενός τους βαθύτερους ιστούς και αφετέρου τους μύες και τις περιτονίες, ώστε να απαλύνει τις ρυτίδες και να δώσει ένα καλύτερο σχήμα στο προφίλ.

Σε αρκετές επεμβάσεις ο πλαστικός χρησιμοποιεί παράλληλα νυστέρι και Laser.

Σε περιπτώσεις που δεν απαιτούνται μεγάλες επιδιορθώσεις, τότε εφαρμόζει την ενδοσκοπική μέθοδο.

Τα πλήρη ωφέλημα αποτελέσματα από την επέμβαση του facelift, έρχονται μετά από μήνες, ενώ παράλληλα απαιτείται η φροντίδα της επιδερμίδας και η προστασία της από τον ήλιο.

Στην Medical Excess Laser Clinic, o πλαστικός χειρουργός, Dr. Ισίδωρος Πανταζής, θα συζητήσει εκτενώς με τον κάθε υποψήφιο και θα του αναλύσει τις εξατομικευμένες ανάγκες του, ώστε να επιτευχθεί με το facelift, ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα, προσδίδοντας στο πρόσωπο του, νεανικότερη εμφάνιση, σφριγηλότητα και φρεσκάδα.

Στην Medical Excess δεν σταματάμε απλά τον χρόνο.

Με το facelift, σας επιστρέφουμε δεκαετίες πίσω !