Ραγάδες – Θεραπείες

 

Οι ραγάδες είναι στην ουσία ένα είδος ουλών και οφείλονται στην ατροφία ή και στην απουσία των εσωτερικών στοιβάδων του δέρματος και προκαλούνται κυρίως λόγω της ρήξης του χορίου.

Η ρήξη αυτή μπορεί να προέλθει τόσο από το απότομο τέντωμα του δέρματος, όσο και από διάφορες άλλες αιτίες, όπως:

  • η απότομη ανάπτυξη

  • οι απότομες αυξομειώσεις βάρους

  • η εφηβεία

  • η υπερβολική αύξηση του όγκου των μυών

  • οι ορμονικές και οι γενετικές διαταραχές

  • η κακή διατροφή, κ.α.

Οι ραγάδες συνήθως εμφανίζονται  στην κοιλιά, στους γλουτούς, στους μηρούς, στα μπράτσα, στους βραχίονες,  στο στήθος, στις μασχάλες και γενικότερα εμφανίζονται σε σημεία του σώματος με μεγάλη συσσώρευση ποσότητας λίπους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να καλύπτουν και μεγαλύτερες περιοχές του σώματος.

Στην αρχή οι ραγάδες είναι κόκκινες, καθώς βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, το οποίο και είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο από τον πλαστικό χειρουργό. Στη συνέχεια γίνονται λευκές, που σημάνει ότι έγιναν μόνιμες και απαιτούν εξειδικευμένη θεραπεία.

Όπως προαναφέραμε είναι βλάβες του κολλαγόνου της εσωτερικής στοιβάδας του δέρματος το χόριο, οι οποίες βλάβες σχηματίζουν τις γραμμώσεις στην επιφάνεια του δέρματος. Να σημειωθεί ότι αφανίζονται τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες.

Οι ραγάδες αποτελούν μία βλάβη του δέρματος, το οποίο στην περιοχή του προβλήματος υφίσταται στιλπνό και δίνει την εικόνα της λέπτυνσης του.

Στο μείζον αισθητικό πρόβλημα των ραγάδων, έρχεται να δώσει λύση η σύγχρονη ιατρική αισθητική, με εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπειών, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και το εξαλείφουν οριστικά.

Στην θεραπεία τους ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει εξατομικευμένες θεραπείες ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ασθενούς, το μέγεθος της βλάβης και το σημείο της πληγείσας περιοχής.

Αναλυτικά οι μέθοδοι αντιμετώπισης των ραγάδων είναι:

  • Η επιλεκτική φωτοθερμόλυση με laser

Με τη  χρήση ειδικού laser ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, στοχεύοντας στο αγγειακό δίκτυο των ραγάδων με αποτέλεσμα την ανάπλαση, αναγέννηση και επούλωση των ιστών και την εξάλειψη των ραγάδων.

  • Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και τα βλαστοκύτταρα.

Με τη θεραπεία PRP γίνεται έγχυση των θεραπευτικών ουσιών στις πληγείσες περιοχές με αποτέλεσμα την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου την εσωτερική αναδόμηση της ραγάδας και την επούλωση της βλάβης.

  • Ο συνδυασμός laser και  PRP

Πρόκειται για την αιχμή του δόρατος στις θεραπείες κατά των ραγάδων.

Είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος, ακόμα και για τις πιο δύσκολες και εμμένουσες περιπτώσεις ραγάδων.

Η θεραπεία συνδυάζει αφενός την δράση της αυτολόγου μεσοθεραπείας PRP  και την ικανότητά της να προκαλεί νέα σύνθεση κολλαγόνου και αφετέρου την θεραπευτική εφαρμογή laser φωτός που επουλώνει και εξαλείφει τις τοπικές βλάβες.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι θεαματικά και αποδεδειγμένα δίνουν επιτυχία ακόμα και 100% στην ολοκληρωτική εξάλειψη των ραγάδων.

Στην Medical Excess, εφαρμόζουμε τις τελευταίες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των ραγάδων, όπου και αυτές βρίσκονται στο δέρμα σας.

Με λίγες μόνο συνεδρίες, χωρίς κανένα πόνο και με ιδιαίτερη φροντίδα, δίνουμε τέλος στο αισθητικό πρόβλημα των ραγάδων, σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας.