Λιποαναρρόφηση

H λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως.

Είναι από αυτές που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, που ικανοποιούν τους ενδιαφερόμενους.

Η λιποαναρρόφηση σμιλεύει το σώμα, εξαλείφοντας το επίμονο, ανεπιθύμητο υποδόριο λίπος -το οποίο αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική- από τους γλουτούς,

τους γοφούς, τους μηρούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, τα πλευρά, τη μέση, το στομάχι, το στήθος, την πλάτη, τους βραχίονες και το λαιμό, ενώ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο τα γυναικεία «ψωμάκια», όσο και το αντιαισθητικό ανδρικό «σωσίβιο».

Συχνά συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις –όπως την κοιλιοπλαστική  και την επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας – για την επίτευξη μιας ελκυστικότερης σιλουέτας και αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες και πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις.

Oι κατάλληλοι υποψήφιοι είναι τα άτομα που έχουν τοπική συσσώρευση λίπους που αφορά κυρίως τα εξής σημεία :

 • κοιλιά

 • πλάγια περιοχή της κοιλιάς ( lovehandles )

 • πλάγια περιοχή των μηρών ( ψωμάκια )

 • πλάγια περιοχή των γλουτών 

 • οπίσθια περιοχή των γλουτών

 • έσω περιοχή των μηρών

 • πρόσθια περιοχή των μηρών

 • έσω περιοχή των γονάτων

 • κνήμες

 • παρειά ( μάγουλα ) και λαιμό ( διπλοσάγονο )

 • βραχίονες

Η Χειρουργική Επέμβαση Εν Συντομία
Η Λιποαναρρόφηση βασίζεται στην αφαίρεση του ανεπιθύμητου περιττού λίπους από την περιοχή που μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια, στην παθητική ρίκνωση του πλεονάζοντος δέρματος , προκειμένου να επιτύχουμε βελτίωση στο περίγραμμα του σώματος.

Ως εκ τούτου, η επιτυχία της μεθόδου εξαρτάται από την ικανότητα του δέρματος να ρικνώνεται- η οποία διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που χρήζει θεραπείας- την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και την ηλικία του ασθενούς.

Η περιοχή των γοφών αποτελεί μια εξαιρετική περιοχή για θεραπεία, και έπονται η κοιλιακή χώρα και η περιοχή των μηρών.

Το μέγιστο επιτρεπτό όριο λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί σε μια συνεδρία λιποαναρρόφησης είναι τέσσερα λίτρα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο τουλάχιστον τομών στο δέρμα, της τάξης των 3-4 χιλ από όπου και αναρροφάτε το ανεπιθύμητο λίπος με μακριές ατραυματικές βελόνες διαμέτρου 2-4χιλ με τη βοήθεια μιας συσκευής αναρρόφησης.

Οι τομές όταν επουλώνονται, είναι μετά βίας διακριτές.

Οι Τομές
Επιβεβαιώνουμε ότι όλες οι τομές που γίνονται είναι μικρές (3-4 χιλ) και για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, κρυμμένες σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ουλές
Οι ουλές που δημιουργούνται από την επέμβαση είναι μικρές σε έκταση και έχουν την τάση να επουλώνονται αρκετά ικανοποιητικά.

Αν και αρχικά, κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, εμφανίζονται ελαφρώς ροζ, στη συνέχεια ατονούν σε λευκό.

Οι ουλές των περισσοτέρων ασθενών επουλώνονται ικανοποιητικά και η ποιότητά τους θα είναι εξαιρετικά καλή σε βάθος χρόνου, ενώ το χρονικό διάστημα επούλωσης ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

Micro Lipo
Σε μικρές συγκεντρώσεις οι οποίες δεν θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα κατά τα άλλα κομψό σώμα με πολύ μικρές νύξεις του δέρματος στα σημεία συγκεντρώσεις του λίπους με πάρα πολύ λεπτή ίνα γίνεται ρευστοποίηση με laser και αναρρόφηση του λίπους και δίνειτέλειο αποτέλεσμα πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα αιμάτωμα και οίδημα της περιοχής. Έτσι έχουμε μια πολύ γρήγορη κινητοποίηση και επάνοδος στις συνηθισμένες δραστηριότητες.