Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP  ή Plasma Lift  ή  Vampire Lift

Είναι μια μέθοδος αυτόλογης ανάπλασης των ιστών, με στόχο την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης και δημιουργίας νέων κυττάρων χρησιμοποιώντας συστατικά από τον ίδιο τον οργανισμό (αυτόλογη μέθοδος).

 

Η μέθοδος PRP αποτελεί μία μοντέρνα μέθοδο της ιατρικής αισθητικής, που μας επιτρέπει να επαναφέρουμε τη νεότητα στο πρόσωπο και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το αίμα, το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να επιδιορθώσει βλάβες αλλά και να καταπολεμήσει την γήρανση.

Η μέθοδος PRP έχει μελετηθεί και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Ιατρική για την επούλωση εγκαυμάτων, τραυμάτων, καθώς και επούλωση πληγών, έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις.

Σήμερα όπως προαναφέραμε, οι πλαστικοί χειρουργοί την εφαρμόζουν με εντυπωσιακά αποτελέσματα, στη μείωση των ρυτίδων και των ουλών, κατά της ακμής και της χαλάρωσης, καθώς και στην ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, προσφέροντας στο δέρμα ιδιαίτερη λάμψη και νεανικότητα.

 

Η μέθοδος  PRP είναι ανώδυνη, εύκολη και απολύτως ασφαλής, καθώς ο οργανισμός χρησιμοποιεί τους δικούς του επουλωτικούς μηχανισμούς για να διορθώσει τις φθορές του.

 

Θα λέγαμε ότι αποτελεί την πιο μοντέρνα ιατρική θεραπεία που σταματά τη γήρανση σε κυτταρικό επίπεδο.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP), όπως και είναι η επιστημονική ονομασία της μεθόδου,  εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του ίδιου του οργανισμού με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων.

Αυτή είναι και η διαφορά που έχει η μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας με την ετερόλογη μεσοθεραπεία κατά την οποία εμφυτεύονται ενδοδερμικά ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Γενικά η μεσοθεραπεία εμπλουτίζει το μεσαίο στρώμα του δέρματος, (το χόριο) , με ένα κοκτέιλ ουσιών όπως αμινοξέα, μέταλλα, ένζυμα, βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ τα οποία εγχέονται ενδοδερμικά με ανώδυνες μικρο-ενέσεις  και έχουν στόχο να θρέψουν και να αναζωογονήσουν  το δέρμα χαρίζοντας του λάμψη και ελαστικότητα.

Το κύριο πλεονέκτημα με την αυτόλογη μεσοθεραπεια PRP είναι ότι χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ατόμου που υποβάλλεται σε θεραπεία, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής ή ανοσολογικής αντίδρασης όπως συμβαίνει με άλλες ενέσιμες θεραπείες.

Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, την αύξηση της σφριγηλότητας και της ενδογενούς ενυδάτωσης του.

Καθώς και της αύξησης της ελαστικότητας και της λάμψης του στις περιοχές όπως:

 • το πρόσωπο

 • ο λαιμός

 • η περιοχή των ματιών

 • το μέτωπο

 • γύρω από το στόμα

 

Η μέθοδος PRP έχει χαρακτηριστεί ως φυσικό lifting προσώπου χωρίς νυστέρι και γενικότερα η εφαρμογή της είναι αποτελεσματική στις περιπτώσεις:

 • Της περιοχής των ματιών (λεπτών ρυτίδων, μαύρων  κύκλων)

 • Των ρυτίδων προσώπου-χεριών-ντεκολτέ

 • Των κηλίδων προσώπου-χεριών-ντεκολτέ

 • Των ουλών ακμής

 • Των ραγάδων 

 • Της κυτταρίτιδας – χαλάρωσης

 • Στα αρχικά στάδια τριχόπτωσης

 

Ειδικότερα, η μέθοδος PRP συμβάλει στην αναδόμηση της επιδερμίδας, αφού η έγχυση του πλάσματος στο πρόσωπο προκαλεί τη διέγερση των ιστών και τη δημιουργία νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος, την μείωση των ρυτίδων και των διεσταλμένων πόρων και τη σύσφιξη της επιδερμίδας.

Επίσης, η μεσοθεραπεία PRP διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν υαλουρονικό οξύ, προκαλώντας αύξηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

Επιπλέον οι αναπλαστικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων βελτιώνουν τις ουλές της ακμής, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.

 

Ως διαδικασία η εφαρμογή της μεθόδου PRP είναι απλή.

Αρχικά, ο πλαστικός χειρουργός  πραγματοποιεί αιμοληψία των 10 ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια, το αίμα αυτό παραλαμβάνεται από ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, το οποίο χρησιμοποιεί και βλαστοκύτταρα για επεξεργασία.

Την επόμενη μέρα το ενεργοποιημένο PRP χωρίς κανένα πόνο, (προηγείται emla) εφαρμόζεται στις περιοχές που χρειάζονται ανάπλαση

Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχέει το P.R.P. (ενεργοποιημένα αιμοπετάλια) στην υπό θεραπεία περιοχή.

Σύντομη, ανώδυνη και αποτελεσματική, η μέθοδος PRP μόνο πλεονεκτήματα έχει να επιδείξει, αφού :

 • Έχει χαμηλό ποσοστό επιπλοκών και μηδαμινές παρενέργειες.

 • Είναι εύκολη και ασφαλής.

 • Έχει άμεσα αποτελέσματα.

 • Απαιτεί 2 μόνο συνεδρίες.

 • Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια στο χρόνο.

 • Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία.

Η βελτίωση φαίνεται άμεσα και ολοκληρώνεται μετά από 2 μήνες περίπου, ενώ η βελτιωμένη εικόνα του δέρματος διατηρείται για περίπου 1 χρόνο.

Το δέρμα φαίνεται αμέσως πιο σφριγηλό, πιο ελαστικό και πιο λαμπερό, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Ειδικά για όσες επιζητούν ένα άμεσο ορατό αποτέλεσμα, η μεσοθεραπεία PRP είναι η θεραπεία εκλογής.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί κα με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες σύσφιξης, όπως  με νήματα PDO, με θεραπείες D-GLOW και με μη επεμβατικές θεραπείες laser. 

Στην Medical Excess Laser Clinic, δεν χρησιμοποιούμε απλά φυγοκεντρισμένο αίμα, αλλά υψηλής ενεργοποίησης Plasma, πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες.

Στην Medical Excess, μεταμορφώνουμε την κάθε σας ρυτίδα σε χαμόγελο, με την επαναστατική μέθοδο της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP.

Αξίζει να μας επισκεφθείτε γιατί θα δικαιώσουμε την επιλογή σας, για νεανικότερη και λαμπερή εμφάνιση !