Καταπολέμηση κυτταρίτιδας

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 

Κάποιες φορές η αλλαγή ξεκινάει από έξω!

Αν θέλεις λοιπόν να αλλάξεις το σώμα σου που για κάποιο λόγο ξέφυγε φέτος, θέλουμε να το κάνεις νωρίς.

H θεραπεία LPG Endermologie ασκείται στο υποδόριο λίπος και είναι  η μόνη 100% φυσική, μη-επεμβατική τεχνική μηχανικής διέγερσης του δέρματος που επανενεργοποιεί με φυσικό τρόπο τον μεταβολισμό των κυττάρων.

Ειδικότερα, η κινητοποίηση του ιστού με μηχανικό τρόπο, διεγείρει τα λιποκύτταρα, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία απελευθέρωσης του τοπικού λίπους και μείωσης της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους. Πρόκειται για μια πάθηση που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση της ανομοιομορφίας στο δέρμα, το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι : α) βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας,  β) απώλεια του τοπικού λίπους, γ) ενίσχυση του περιγράμματος (body contouring).

Καμία υποθερμιδική δίαιτα που στοχεύει σε απώλεια βάρους, δεν είναι δεδομένο ότι θα εξαφανίσει την κυτταρίτιδα και αυτό το βλέπουμε και σε πολύ αδύνατες γυναίκες που έχουν κυτταρίτιδα.

Πώς και γιατί δημιουργείται η κυτταρίτιδα?

Η παχυσαρκία δεν είναι η κύρια αιτία της κυτταρίτιδας, αλλά ένας επιβαρυντικός παράγοντας. Είναι μία σύνθετη διαταραχή, στην οποία εμπλέκονται η κυκλοφορία του αίματος, η μικροκυκλοφορία των λεμφικών υγρών, το τοπικό πάχος, η κατακράτηση υγρών και η υφή του δέρματος σε αυτές τις περιοχές.

Τα αίτια που την προκαλούν είναι κυρίως η κακή αιμάτωση και οι ορμονικές διαταραχές ενώ το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος, η κληρονομικότητα, δυσκοιλιότητα, αποτελούν παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή της.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχει δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας.

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους όπως η άσκηση ή οι θεραπείες καταπολέμησή της, είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην βελτίωση της.

Πώς ανακουφίζει από το βάρος στα πόδια?

Η θεραπεία Lpg Endermologie λειτουργεί και προληπτικά καθώς κινητοποιεί τη λεμφική και φλεβική κυκλοφορία και δρα κατά της κατακράτησης. Θα πρέπει λοιπόν να υιοθετηθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, άσκηση και αρκετό νερό και όχι στα πολύ στενά ρούχα που εμποδίζουν τη σωστή μικροκυκλοφορία και την κίνηση της λέμφου.

Η θεραπεία επίσης ανακουφίζει από το βάρος στα πόδια σε περίπτωση καθιστικής ζωής, αν έχετε παραπανίσια κιλά, ορμονικές μεταβολές.

 

Η θεραπεία με LPG Endermologie συνιστάται μετά από λιποαναρρόφηση.